Powderbrows, dit moet je weten!

Ben je ’s ochtends lang bezig om je wenkbrauwen mooi te tekenen en in model te krijgen? Wenkbrauwen tekenen is voor de één een minuut werk en voor de andere een hele uitdaging. Dit ligt natuurlijk aan de vorm, het formaat en de kleur die je wenkbrauwen hebben. Wil je hier niet zoveel tijd aan kwijt zijn, dan is een Powderbrow behandeling misschien wel wat voor jou om je wenkbrauwen meer kleur en invulling te geven. Alles wat je wilt weten over Powderbrows vertellen wij in onze blog!

 

Wat houdt het verven van je wenkbrauwen precies in?
Met het kleuren van je wenkbrauwen kun je je wenkbrauwen optisch voller laten lijken. Het is een snelle manier om dikkere, natuurlijke wenkbrauwen te creëren. Wanneer je je wenkbrauwen laat verven wordt er meestal henna verf gebruikt, dit pakt de eerste paar dagen goed op je huid en haartjes. Echter was je henna er natuurlijk weer af. Wanneer je geen permanente verf wilt is henna een mooie oplossing.

 

Wat houdt een Powderbrow behandeling precies in?
Heb je moeite met wenkbrauwen tekenen of besteed je je tijd ’s ochtends liever aan iets anders? Dan zijn Powderbrows een mooie oplossing. Powderbrows is een nieuwe semipermanente make-up techniek die wordt uitgevoerd met een nano-naald. Met deze naald wordt een zacht poedereffect gecreëerd dat een subtiele en natuurlijke uitstraling geeft. Het voordeel aan deze behandeling is dat het voor alle huidtypes geschikt is.

 

Hoe werkt een Powderbrow behandeling?
Voorafgaand een behandeling kom je eerst langs op intake. Tijdens de intake bekijkt onze browspecialist je wenkbrauwen en samen kiezen we de juiste vorm en kleur. Wij vertellen je meer over de behandeling en de resultaten die je kunt verwachten. Ook krijg je een voorzorg formulier mee met adviezen waar je je aan moet houden om het mooiste resultaat te behalen. Je mag bijvoorbeeld geen 24 uur van tevoren geen koffiedrinken of paracetamol innemen, hiervoor kun je sneller gaan bloeden waardoor de verf minder goed pakt.

 

Een Powderbrow behandeling duurt gemiddeld 2 tot 3 uur. Je wenkbrauwen zijn een stuk donker na de behandeling, dit hoort bij het proces dus maak je vooral geen zorgen. Na 6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en zal je zien dat de kleur is teruggelopen, dit is het moment dat je terugkomt voor je nabehandeling. Bij deze nabehandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur en duurt gemiddeld 2 uur.

 

Voorzorg:

 • 24 uur van tevoren geen aspirine, ibuprofen of naproxen    slikken
 • 24 uur van tevoren geen bloedverdunners gebruiken
 • Vermijd de zon minimaal 4 dagen van tevoren
 • Vermijd minimaal 2 weken van tevoren chemische peelingen

 

Hoe verloopt de genezing?
Je wenkbrauwen zijn een stuk donkerder van kleur. Na 24 uur mag je je wenkbrauwen natmaken en zie je dat de kleur al een stuk minder donker is. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

 

Wat kan je rekening mee houden?

 • Dag 1-4: zeer donker
 • Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
 • Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
 • Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
 • Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

 

Nazorg
Na een Powderbrow behandeling voelt je huid als een soort schaafwond, het kan een beetje geïrriteerd aanvoelen. Het is belangrijk dat je je aan het nazorgprotocol houdt om je huid zo mooi mogelijk te laten herstellen. Wanneer je onze adviezen niet goed opvolgt kan het infecties en littekenvorming veroorzaken. Probeer tot een week na de behandeling de huid niet aan te raken en korstjes eraf te trekken en vermijd minimaal 2 weken chemische peeling.

 

Nazorg:

 • Huid gedurende drie dagen drooghouden
 • Niet pulken/krabben aan de korstjes die zijn ontstaan
 • Bij ernstige jeuk licht insmeren met bepanthen
 • De huid niet aanraken gedurende 1 week
 • Vermijd minimaal 2 weken voor je behandeling chemische peelings

 

Wil je graag advies van een brow specialist welke kleur en vorm het best bij jouw wenkbrauwen past? Plan een afspraak bij The Brow Specialist voor professioneel advies. Neem gerust een kijken op de website: www.thebrowspecialist.nl